Χαιρετισμος Προεδρου

Αγαπητά μέλη , φίλες και φίλοι του ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας – ΝΕ, τον Ιούνιο του 2010 γεννήθηκε ο ΝΕ, ένα όραμα που έγινε απτή πραγματικότητα.

Όταν ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια, είχαμε επίγνωση της δυσκολίας και του μεγέθους του εγχειρήματος που επρόκειτο να υλοποιήσουμε. Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σε χαλεπούς καιρούς εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε ένα εχθρικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και γενικότερα το επιχειρείν, καθημερινά μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις, με την ανεργία να καλπάζει, την αγορά να συρρικνώνεται συνεχώς, σε μια χώρα με μηδενική ανάπτυξη, σε μια αγορά χωρίς κεφάλαια και ρευστότητα όπου όσοι επιχειρούν μένουν αβοήθητοι στις διαθέσεις ενός ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος, ενός «λεβιάθαν» που καταπίνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο όνομα του κέρδους και του κεφαλαίου, αλλά και όσοι γενναίοι αντιστέκονται σθεναρά ζουν στην αβεβαιότητα για το αύριο.

Έτσι λοιπόν επιλέξαμε σκοπίμως μια τέτοια στιγμή, σε ένα τέτοιο περιβάλλον να δημιουργήσουμε το πρώτο σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ώστε να αντισταθούμε στην κρίση και να τείνουμε μια χείρα βοηθείας σε όλους όσους επιχειρούν ή θέλουν να επιχειρήσουν και να δώσουμε έτσι μια λύση παραπάνω.

Μέσα από τη δικτύωση λοιπόν των μελών, την ανάδειξη των προβλημάτων του επιχειρείν, την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, δημιουργήθηκε ένας κοινός τόπος συνάντησης νέων επιχειρηματιών, βοηθώντας στη δημιουργία ενός ικανού και δυναμικού δικτύου για τη συλλογική ενδυνάμωση του επιχειρείν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός είναι να παντρέψουμε την πείρα των μεγαλυτέρων με την όρεξη και την φρεσκάδα των νεωτέρων γιατί σήμερα μόνο η «ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτρέψω να γίνετε μέλη στο σωματείο μας και αρωγοί στην προσπάθεια μας, γιατί η ψυχή και η φωνή του ΝΕ είναι τα μέλη του. Ελάτε λοιπόν να στηρίξουμε το επιχειρείν και να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο που θα ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία!

Εσείς μας στηρίζετε, για αυτό προχωράμε!!!